Posted by & filed under Projekty.

Realizace 2018

Idea hvězdy vepsané do kruhu. Návrh školky v konceptu renesanční vily s otevřenými třídami do parku.

 

Posted by & filed under Projekty.

Studie a spolupráce na projektu domu v ulici Bažantí. Realizace 2017.

Idea domu byla snaha o „natočení“ všech jednotek jižním směrem k centru města. Dům je v bezprostřední blízkosti historického centra města, byty se tak otáčejí k v Liberci vzácnému slunci a mají výhledy ke středu – divadlu a radnici města. Tato varianta byla vybrána radou architektů města k realizaci. Výrazná plasticita fasád jde proti jednoduché barevnosti domu, v odstínech bílé a grafitové. Dům má v přízemí a dvou patrech kanceláře bytového družstva, ve 3.-5.patře je celkem 15 bytů na pronájem o velikostech 1kk a 2kk. Plochá střecha slouží jako společná terasa, stejně jako krytá zelená střecha nad parkovištěm v přízemí. Jihozápadní štítová fasáda domu musela zůstat plná bez oken, pro budoucí navazující dostavbu bloku. Ve spolupráci a s díky Ing. arch. Zdeňkovi Gottfriedovi.

Foto: Robert Virt

 

Posted by & filed under Projekty.

Projekt rodinného domu se sbírkou minerálů. Realizace 2017.

Měl jsem tak zajímavé zadání – dům s billiardovým pokojem, harleyem, skluzavkou z patra a s navazující částí pro soukromou sbírku minerálů. Z harleye a skluzavky zatím sešlo,ale i tak se dům blíží jedné z prvních představ. Rodinný dům nemá „klasický“ obývák, zato pánský pokoj-hernu a televizní oddělenou místnost. Kuchyň je otočená do ulice, jinak je dům celý otevřený jihovýchodním směrem do zahrady. Soukromá sbírka je otevřená veřejnosti, vrací lokální minerální klenoty zpět do vlasti. (www.galeriepatriot.cz) Investor a kamarád měl představu, sen. Jsem rád, že jsem mohl být ku pomoci a u realizace.

Foto: Robert Virt

 

Posted by & filed under Projekty.

Interiér bytu na Kajetánce, Praha. Byt je na krásném místě, s výhledem do parku a k baroknímu zámečku. Když opadá listí, tak i s úžasným pohledem na věže Svatovítského chrámu.

Od první chvíle jsme společně s klientem věděli, že chceme vytvořit hodnotný, trvale krásný interiér, stanovili jsme si termín „modern classic“. K práci na bytu jsme přišli v momentě převzetí klientem od developera ve standartním vybavení, rozhodli jsme se nakonec respektovat stávající dispozici bytu, ale alespoň opticky-pocitově se zbavit hlavních neduhů – uzavřeností, nepropojení prostorů. Byt měl nepřehlednou halu s devíti identickými, nízkými standardními dveřmi. Dveře ze zádveří a vstupní dveře do obývacího pokoje jsme udělali vysoké, skleněné, dostali jsme světlo do haly a navedli tak návštěvníka přes hlavní společenské prostory.

Druhou formální osou je cesta lemovaná obkladem z ořechu do pracovny klienta. Do obkladu jsme integrovali – schovali dvoje dveře a šatnu přičlenili k pracovně. Rozhodli jsme se mít celý byt v jednotném stylu, se stejnými materiály – dýha ořech, lak krémové barvy, stěrka, kůže, nečlenit ho tak barevně, materiálově, ale vnímat byt jako celek.

Realizace 2015

Další informace o projektu:
www.homebydleni.cz

foto: Zuzana Panská

 

Posted by & filed under Projekty.

Návrh nástavby a stavebních úprav křídla nemocnice v Berouně včetně návrhu interiéru rehabilitačních částí.

Realizace 2014.

 

Posted by & filed under Projekty.

Projekt rodinného domu na místě původní chaty. S obytným přízemím otevřeným do zahrady. A formálně ve tvaru “P” jako inicála majitele domu.

Realizace 2014.

foto: Jan Calta

Posted by & filed under Projekty.

Rozhodli jsme se původní starý dům “otevřít” zevnitř, ubourali jsme půl stropu a vytvořili tak světlý mezonetový obytný prostor. Ubourali jsme parapety oken a zpřístupnili tak zahradu domu.

Realizace 2014.

 

Posted by & filed under Projekty.

Projekt rekonstrukce a přístavby rodinného domu z 20. let u Českého Krumlova. Realizace 2012.

Stávající dům byl postaven r. 1927 jako jednobytový se dvěma pokoji a kuchyní. V 70. letech pak k němu byla přistavena z východní strany přístavba garáže a zázemí – toalety. Obvodové zdi této přístavby využíváme. Rekonstrukce a nová přístavba r. 2011 má za cíl zachovat původní výraz stávajícího domu, přízemní částí s terasou na střeše propojit původní dům s novou dvoupodlažní částí a kompozičně tak dům dotvořit. Uzavřít dům pohledům zvenčí a otevřít ho směrem k jihu-do zahrady. Umožnit tak majitelům dispozičním řešením současné komfortní bydlení.

Přístavbou nezasahuje do kamenné opěrné zdi, částí patra je přes ní vykonzolován. Do domu vstupujeme novou částí – přístavbou na východní straně. Přes zádveří vstupujeme do haly, z ní je přístupné zázemí a pracovna s obývací částí, která je umístěna v části.původní přístavby.Z obývacího pokoje je přístupná ložnicová část se šatnou a koupelnou, která je umístěná ve východní části původního domu. V západní části původního domu je „garsoniéra“ pro babičku se zázemím.

Zastavěná plocha stávajícího domu: 126m2
Zastavěná plocha přístavby: 45m2
Podlahová plocha: 122m2

 

Posted by & filed under Projekty.

Projekt rekonstrukce a dostavby rodinného domu ze 30. let u Českých Budějovic. Realizace 2010-2012.

Dům byl postaven na počátku 30. let 20. století. Uliční fasáda je komponovaná – symetrická, fasáda do zahrady byla nesourodá a uzavřená. Přáním investora bylo co nejméně narušit fasádu uliční (nové pouze tři střešní okna) a otevřít co nejvíce vnitřní dispozici domu směrem do zahrady. Do zahrady se otevírá stěna z obývacího pokoje francouzskými okny a přibývá jednoduchý skleněný kubus s jídelnou a terasou na její střeše. Druhým přistavovaným “zeleným” kubusem je zádveří, které bude porostlé popínavou vegetací a střecha bude intenzivní zelená. Do stávajícího nevyužitého podkroví je vestavěno obytné patro se třemi pokoji a koupelnou. Každý nový zásah do původního domu je materiálově a výrazově odlišen od původní stavby.

Dalším přistavovaným objektem je kryté parkovací stání v severním cípu zahrady a terasa napříč zahradou. Do domu vstupujeme skrze nové prosklené zádveří na úrovni mezipodesty. Na úrovni přízemí se nachází pokoj pro hosta s koupelnou. Z chodby je přístupný záchod a po levé straně je vstup do kuchyně, přímo pak do obývacího pokoje s pracovnou. Z kuchyňské části je přístupná nově přistavená jídelna. Z jídelny a z obývacího pokoje je přístupná nově vybudovaná dřevěná terasa, schodištěm propojená s úrovní zahrady. Do podkrovní části vstupujeme po stávajícím schodišti.Vstupujeme do společné části otevřené vikýřem na terasu nad jídelnou.

Zastavěná plocha přístavby: 17m2

foto: Robert Virt

 

Posted by & filed under Projekty.

Projekt individuálního rodinného domu s dvoupatrovým obývacím prostorem a atypickou střechou u Prahy. Realizace 2011.

Pozemek je svažitý směrem k jihu, otevírá se mu panoramatický výhled do okolí. Dům je individuální, s atypicky tvarovanou střechou, je posazen v horní části pozemku. Dům je nízký částečně zapuštěný do svahu a bude obklopen nově navrhovanou vzrostlou vegetací. Dům je celkově orientován k jihu – otevírá se jižní stranou všemi obytnými místnostmi kromě ložnice která je orientována k západu.V přízemí se dům opticky i funkčně propojuje s exteriérem – přes venkovní terasu do zahrady.

V přízemí domu se nachází přes zádveří a vstupní halu hlavní obytný prostor – obývací pokoj s vyšší světlou výškou propojující prostor s obytným podkrovím, dále jídelna a kuchyň se zázemím. Při vstupu je přístupná samostatná toaleta a koupelna, pokoj pro hosta a místnost s technickým vybavením domu. V podkroví jsou směrem k jihu orientovány dva dětské pokoje s vlastními terasami a koupelna. Směrem západním ložnice, na straně východní pak šatna.

Zastavěná plocha: 100m2
Podlahová plocha: 140m2

foto: Jan Calta

 

Další informace o projektu:

www.archiweb.cz/news
www.stavbaweb.cz
www.lindab.com
www.arthitectural.com

 

Posted by & filed under Projekty.

Projekt rodinného domu s ateliérem pro sochaře Michala Trpáka. Realizace 2009.

Od začátku projektu jsme s investorem Michalem Trpákem na návrhu spolupracovali a dovedli ho do realizace. Dům vyjadřuje i jeho sochařský pohled na architekturu, samotná forma domu je skulpturou jejíž tvar se ve dvou proti sobě vlnících křivkách kroutí a převaluje. Dům samotný je navržený jako podélná hala s bydlením na straně zahrady a ateliérem na straně ulice. Křivka opisuje potřebné výšky jednotlivých místností, sklon střechy je ke straně severní, odkud je střešním oknem osvětlený ateliér a eliminuje se zastínění sousedního pozemku.

Zastavěná plocha: 195m2

Další informace o projektu:

www.michaltrpak.com
www.stavbaweb.cz
www.mujdum.cz
www.mojdom.sk

 

Posted by & filed under Projekty.

Projekt individuálního rodinného domu s atrii a mezonetovým obývacím prostorem na úzké parcele u Českých Budějovic. Realizace 2009.

Navržený dům se snaží najít nejvhodnější řešení pro úzký jižní pozemek, původní zahrady. Oproti standardnímu řešení s okny směřující do plotu k sousedovi jsme navrhli otevření pokojů do soukromých atrií s terasami směrem k jihu – jv/jz. Další ideou bylo umístění pobytového prostoru na jih na úrovni zahrady a jeho maximální otevření – propojení zahrady a interiéru. Hledali jsme nejvhodnější a nejpříjemnější podobu a rozměry (x/y/z) prostorů, samotná forma domu vychází právě z těchto rozměrů – je “obalem“ těchto prostorů.

Přízemí domu je rozděleno vstupní halou na část ložnicovou s pokoji a na část obytnou – otevřenou do jižní zahrady, v patře je pracovna s výhledem na město. Objekt má pultovou a šikmou lomenou střechu s krytinou z černého lakovaného plechu.

Zastavěná plocha: 200m2

 

Další informace o projektu:

www.archiweb.cz
www.earch.cz
www.arthitectural.com
www.magazindomov.ru